Jeste li za to da vjerski propisi budu dio Ustava?

Diskusije oko religija u svijetu ...
Odgovori
Poruka
Autor/ica
mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

Re: Jeste li za to da vjerski propisi budu dio Ustava?

#106 Post Postao/la mrki62 »

paparaci je napisao/la:

ne znam da li je. ali ta stoka nije postupala po njemu! jer da jesu, to se ne bi desilo ;)
To je ono što ti ne kontaš , u Iranu je i te kako šerijat i u njih je Ajatolah glavni u svemu a predsjednik države je njegova produžena ruka .
To tvoje da ta stoka nije postupila po njemu ,............. pa daj mi državu gdje je očiti primjer postupanja po njemu [muzikafo1.gif]
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#107 Post Postao/la mrki62 »

mickey je napisao/la:evo da se malo požalim, nemam di [laugh.gif]
u hrvatskoj država financira crkvu i to za desetke milijuna eura
godišnje. radi kojega k.... ja vas pitam? za šta to treba crkvi? prije 100
godina nije im trebala lipa
Ja sam negdje ceć pisao o tome , samo se ne mogu sjetiti gdje .
Uglavnom , Tuđman je potpisao sporazum sa Vatikanom i Hrvatska je dužna dati Vatikanu te novce , pa makar državljani crkavali od gladi .

Na ovom linku sve piše http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatsk ... fault.aspx
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#108 Post Postao/la beba80 »

mrki62 je napisao/la:
beba80 je napisao/la: Mnogo bolje i zadovoljnije zive od tebe sigurno
Sigurno ?
Jesil svjestan šta pišeš ?

Odgovori makar na ovo pitanje : E sad,....... uzmimo šerijatske države , kako je s njima i bruto dohodkom na stanovnika, ..... razmisli i javi nam

Da.Sam sebi zapetljas nesto i skrenes sa teme tema je da li ste da vjerski propisi budu dio Ustava.I ja sam rekao da su vjerski propisi dio ustava već primjer sam naveo vjerski praznici koji su ubaceni u drzavne.Ti samo ides na šerijat ti nemas izgleda nista od znanja te lupas ko maksim.Njima nije potrebno materijalno kao tebi oni zive duhovno bolje od tebe i mene sigurno mada sam i ja duhovno smiren te mi netreba standard jer skromnost je vrlina. Ja da dam odnosno da ti neko da brdo zlata ti bi trazio i jos jedno u tome nije spas moj mrki trazi nesto sto do sad ne razumijes nek ti se GOSPODAR SMILUJE I UPUTI na pravi put kao i meni

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#110 Post Postao/la mrki62 »

beba80 je napisao/la:

Da.Sam sebi zapetljas nesto i skrenes sa teme tema je da li ste da vjerski propisi budu dio Ustava.
Da , a ja tebe pitam kakav je bruto dohodak na stanovnika u tim šerijatskim državama ,............ to se i te kako odnosi na temu.
beba80 je napisao/la: I ja sam rekao da su vjerski propisi dio ustava već primjer sam naveo vjerski praznici koji su ubaceni u drzavne.
Ti zagovaraš šerijat , to je tvoje pravo , samo nemaš dokaza po čemu je dobar , daj mi makar dvije države u kojoj stanovnici žive primjernim životom , kao npr u Skandinavskim državama .
Možeš li ?
Praznici su prilagođeni , da bi se ugodilo državljanima , što nema nikakve veze sa vjerom u tom kontekstu .
beba80 je napisao/la: Ti samo ides na šerijat ti nemas izgleda nista od znanja te lupas ko maksim.Njima nije potrebno materijalno kao tebi oni zive duhovno bolje od tebe i mene sigurno mada sam i ja duhovno smiren te mi netreba standard jer skromnost je vrlina.
Idem na šerijat i na svaku vjeru , koja se miješa u politiku .
Yebeš ti vjerske poglavare što govore političkim životom.
Nema na svijetu šerijata , što dozvoljava slobodu u odlučivanju kako će se ko oblačiti , vjerovati i sl.
Ti ovdje pišeš kako nije važno materijalno ,..... pa zašto onda oni koji mogu emigriraju ?!
Premalo ti poznaješ svjetski poredak .
beba80 je napisao/la: Ja da dam odnosno da ti neko da brdo zlata ti bi trazio i jos jedno u tome nije spas moj mrki trazi nesto sto do sad ne razumijes nek ti se GOSPODAR SMILUJE I UPUTI na pravi put kao i meni
Ne tražim ja nikakvo zlato , tražim samo odgovore na pitanja, kojih izgleda nemaš :wink:

slika

slika

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#112 Post Postao/la beba80 »

atifas je napisao/la:Pa rekoh ja vama najbolje je neimati nikakvu religiju.Ako covjek u nesti vjeruje neka to vjeruje bez da nekog prisiljavaju da isto vjeruju kao i oni.ja licno sam Ateist ali sam citalai kuran i bibliju .Kuran mi se nesvida zato sto u svakoj drugoj recenici pise:U vatr ce gorjeti? Zasto?Zato sto nece da to vjeruju? A u bibljiji samo neke pjesmice osjecam se kad je citam kaao da sam u prvom razedu osnovneÄli svakom njegovo.Ko voi nek izvolißamo neka pust i ostali narod da zive kako oni vole a ne uvoditi neke serijete kao stim hoce da dokazu samo oni su u pravu i oni su ta bozija ruka koja osuduje dali je neko kriv za nesto ili nije.koliko sam razumjela u kuranu pise da niko osim boga nema pravo da sudi. Serijet.ljubav se dobija dobrovoljno a ne s silom ako ja nisam nizakakav serijet po njhovom treba me ubiti?
Izvini i oprosti mi al morao sam se ukljucit nije tacno da u svakoj drugoj recenici pise u vatru i nije sto nece da vjeruje nemoras vjerovat al su znakovi oko tebe ti sto ih ne vidis i ne trazis tvoj problem.A biblija je jednim djelom kuran te stoga sve je to povezano kao sto je tvoj vid sa sluhom.Tacno je da niko osim GOSPODARA nema pravo da sudi za bozije zakone al imas zakone i nazivaju fiksno-pravni u kojima stoji da imaju sudije koji ce ako budu sudiliil nastojali pravedno sudit uci u raj a ako ne onda džehenem il pakao a zna se sta je u paklu.E zamisli sad ti si ateista odnosno tako se izjasnjavas zelis li poslije ovog zivota pakao samo sto nisi vjerovala i nastojala koliko toliko da se ponasas kako je GOSPODAR naredio.

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#113 Post Postao/la beba80 »

mrki62 je napisao/la:
beba80 je napisao/la:

Da.Sam sebi zapetljas nesto i skrenes sa teme tema je da li ste da vjerski propisi budu dio Ustava.
Da , a ja tebe pitam kakav je bruto dohodak na stanovnika u tim šerijatskim državama ,............ to se i te kako odnosi na temu.
beba80 je napisao/la: I ja sam rekao da su vjerski propisi dio ustava već primjer sam naveo vjerski praznici koji su ubaceni u drzavne.
Ti zagovaraš šerijat , to je tvoje pravo , samo nemaš dokaza po čemu je dobar , daj mi makar dvije države u kojoj stanovnici žive primjernim životom , kao npr u Skandinavskim državama .
Možeš li ?
Praznici su prilagođeni , da bi se ugodilo državljanima , što nema nikakve veze sa vjerom u tom kontekstu .
beba80 je napisao/la: Ti samo ides na šerijat ti nemas izgleda nista od znanja te lupas ko maksim.Njima nije potrebno materijalno kao tebi oni zive duhovno bolje od tebe i mene sigurno mada sam i ja duhovno smiren te mi netreba standard jer skromnost je vrlina.
Idem na šerijat i na svaku vjeru , koja se miješa u politiku .
Yebeš ti vjerske poglavare što govore političkim životom.
Nema na svijetu šerijata , što dozvoljava slobodu u odlučivanju kako će se ko oblačiti , vjerovati i sl.
Ti ovdje pišeš kako nije važno materijalno ,..... pa zašto onda oni koji mogu emigriraju ?!
Premalo ti poznaješ svjetski poredak .
beba80 je napisao/la: Ja da dam odnosno da ti neko da brdo zlata ti bi trazio i jos jedno u tome nije spas moj mrki trazi nesto sto do sad ne razumijes nek ti se GOSPODAR SMILUJE I UPUTI na pravi put kao i meni
Ne tražim ja nikakvo zlato , tražim samo odgovore na pitanja, kojih izgleda nemaš :wink:
mrki slusaj ljudi zemlju podjelise pocese otimati jedni od drugih a GOSPODAR je dao covjeku na korištenje a ti budi svog ubjeđenja i nikad osim ti se GOSPODAR smiluje neces razmišljat pozitivno kako je naredjeno.A emigriraju zato sto im ljudi uzmaju prava i stavljaju se u ulogu GOSPODARA te ih ostecuju ne dajuci im platu a jedan hadis kaze koji je izgovorio ALAH ljudima dajte platu onu kako ste se na pocetku posla dogovorili a tesko li je onom ko to ne ucini JA cu pripremit kaznu za njega.

Bebana_de
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#115 Post Postao/la Bebana_de »

Ja sam licno protiv politike i svega sto spada pod to,,, [Happy.gif]

Zivela - zivela ljubav,,za nju dajem sve ,,,opsa sa sa sa
Jedan Zivot gde,prestajem Ja,gde pocinjes Ti
jedna Ljubav,gde stali smo Mi gde sad su Drugi

http://www.youtube.com/watch?v=BpgmT9u0fDM

paparaci
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#116 Post Postao/la paparaci »

atifas je napisao/la:Ako je tako sto ti kazes ili usta ti vjerujes da ce u dzehenem oni sto nevjeruju u danasnje vrijeme to nazivajuEPRESUNG.Znaci ako necu da igram kako mi sviraju odma u vatru.pa jel se taj uzviseni pitao dali je moja licna volja daa dojdem na ovaj svjet.ja mislim da mnogi nebi to htjeli kad bi se pitali. Ako nas je stvorio tj kako ti tvrdis onda nas je samo stvorio da bi se patili priznao ti to ili ne

atifas, volis i ti valjati gluposti. nije to ucjenjivanje, nego uputa i opomena. podario ti je razum, pa se sa njim posluzi. to ti je isto kao sto ti svojoj djeci kazes, ako krenete tim putem u zivotu ceka vas to, ako ovim onda to. razumijes?

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#117 Post Postao/la mrki62 »

beba80 je napisao/la:mrki slusaj ljudi zemlju podjelise pocese otimati jedni od drugih a GOSPODAR je dao covjeku na korištenje a ti budi svog ubjeđenja i nikad osim ti se GOSPODAR smiluje neces razmišljat pozitivno kako je naredjeno.A emigriraju zato sto im ljudi uzmaju prava i stavljaju se u ulogu GOSPODARA te ih ostecuju ne dajuci im platu a jedan hadis kaze koji je izgovorio ALAH ljudima dajte platu onu kako ste se na pocetku posla dogovorili a tesko li je onom ko to ne ucini JA cu pripremit kaznu za njega.
Nije problem u tome što si ti za šerijat , problem je u tome što šerijata po tvom shvatanju nema nigdje na svijetu.
Svi se vade na nekakve vjerske propise a niko se istih ne drži .
Ja sam mnoge stvari ovdje na ovom forumu postavljao - dok tebe nije bilo .
Mogu ti dati primjer shvatanja tumačenja vjere , klikni na link http://www.bol-chat.de/forum/viewtopic.php?f=14&t=1696
To je tema o sektašu , gdje se jasno vidi kako svako vuče na svoj mlin.

Mi smo preuzeli islam od Osmanlija , današnjih Turaka a sad budimo pošteni i odgovorimo ; koliko se Arapi i Turci podnose a svi su jedne vjere ?

slika

slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#118 Post Postao/la mrki62 »

paparaci je napisao/la:
atifas, volis i ti valjati gluposti.
To je jedna od rijetkih osoba na forumu , koja se je eto usudila nešto po svom nahođenju napisati al niko nije očekivao da će to tebi u tolikoj mjeri smetati.
Za tebe bi najbolje bilo da je nema tu , da nema mene ,............... da si samo ti i onaj beba i da postavljate nekakva svoja gradiva koja niko neće kritikovati ,..................... ah meraka, u večeri rane :lol:

slika

slika

paparaci
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#119 Post Postao/la paparaci »

mrki, nisam ja kriv sto vas istina pece :lol:

ne smeta meni niko. ona je iznijela svoje misljenje, ja sam se nadovezao. pojasnio. sto se palis na sabahu [baaa.gif] [laugh.gif]

neka vas. ne smeta meni niko. samo ne dam na svoje. to je sve. a ti jos uvijek ne znas razlikovati ono sto treba ili kako bi trebalo da bude i ono kako neko cini ;)

selam [smile.gif]

Odgovori