zbio se jedan nemili dogadaj zbog kojeg cu uvijek imati neki strah kad budem (kad to vec bude) isla opet u Sarajevo...
Bila sam u Sarajevu...centar grada Grbavica...i ostavila auto ispred zgrade ljudi kod kojih smo nocili...bas tu vecer pricamo kako su u ulici ÄÂeste provale u vozila ali mi ni na kraj pameti nije bilo da cu i ja biti zrtva napada
ujutro se ustanem i da uzmem kisobran iz auta kad tamo imam sta viditi, suvozacevo staklo razbijeno, sve ispreturano, nesto malo stvari iz gepeka ukradeno (glupi lopovi nisu ukrali radio koji je bio u autu ali odvojen od centralne jedinice...srecom)
nisam se previse uzrujala...jer nisam zeljela da mi ista pokvari taj dan, ali mi je bilo zao...
nailazi covjek i ja mu se zalim, a on ce meni nije to nista meni su vec dvaput to ucinili...i rodak kod kojeg smo odsjeli imao je isto iskustvo
sretnem policajca na ulici i pitam ga za savjet...veli: ma mozete prijaviti, ali sumnjam da ce od toga nesto biti (to je bio i savjet rodaka, veli: ma on znaju koji su ti ali im nista ne mogu)...covjeku ne preostaje drugo nego nabaviti novo staklo, ugraditi ga i, sto je najgore, strepiti cijelu noc, hoce li se to ponoviti
nije li vrijeme da se nesto poduzme jer uz ovakva iskustva tesko da ce se koji turist ponovo namjeriti u ovaj lijep grad
![[huh. [huh.gif]](./images/smilies/huh.gif)
ima li tome kraja