papaya je napisao/la:mene ne interesuje zapravoko kakvu vjeru ima...ja mogu poslusati sve to i postujem, al mi u glavu ne ide...
![laugh.gif [laugh.gif]](./images/smilies/laugh.gif)
papaya je napisao/la:mene ne interesuje zapravoko kakvu vjeru ima...ja mogu poslusati sve to i postujem, al mi u glavu ne ide...
Pirat_sa_kariba je napisao/la:Da odgovorim na neke postove da ih sad ne imenujem:::::::
Drugo je priznati neĆĀiju vjeru drugo je poĆ Ā”tovati to su dva razliĆĀita pojma....
''...Ne izgovaraj na sav glas Kur'an kad molitvu obavljaĆ Ā”, a i ne priguĆ Ā”uj ga; traà ¾i sredinu izmeĆāu toga...'',''Ovaj ajet je objavljen u Mekki dok je joĆ Ā” Allahov Poslanik, alejhis-selam, tajno pozivao ljude u islam. Kada bi Allahov Poslanik, alejhis-selam, klanjao sa svojim ashabima, izgovarao bih Kur'an glasno, pa kada bi ga ĆĀuli muĆ Ā”rici, psovali bi Kur'an, Onoga ko ga objavljuje kao i onoga ko ga prenosi ljudima, pa je Allah objavio Poslaniku, alejhis-selam: '...ne izgovaraj na sav glas Kur'an...' pa da te nevjernici ĆĀuju i tako psuju Kur'an, '...a i ne priguĆ Ā”uj ga...' kada si sa svojim drugovima pa da ga oni ne ĆĀuju, '...nego traà ¾i sredinu izmeĆāu toga...' (Buharija i Muslim) PoĆ Ā”to su vjernici osjeĆā”ali veliku mrà ¾nju prema kipovima, oni su ih i psovali, pa su nevjernici iz mrà ¾nje prema vjernicima psovali Allaha, pa je Allah objavio sljedeĆā”i ajet: 'Ne grdite i ne psujte one kojima se oni, pored Allaha, klanjaju, da ne bi i oni nepravedno i ne misleĆā”i Ć Ā”ta govore Allaha psovali.' (El-En'am, 108.)Pouka upuĆā”eni su jasni ajeti ,sad stvarati ĆĀija je vjera ispravnija to Ćā”e otiĆā”i daleko i u svaĆāu ĆĀak i psovanje ruà ¾ne rijeĆĀi.........
Ć¢ā¬ÅA onaj ko à ¾eli neku drugu vjeru osim islama, nece mu biti primljena, i on ce na onom svijetu nastradatiĆ¢ā¬Ā (Ć¢ā¬ÅAlu ImranĆ¢ā¬Ā, 85).
Sad je do ljudi à ¾ele li prihvatiti to u svakom pogledu ide na njihovu à ”tetu ili dobro.....